Daržovės/ Padažai

Aromatingas keptų pomidorų padažas

Aromatingas pomidorų padažas - bulviukose.lt

Aromatingas keptų pomidorų padažas – ypatingas tuo, kad verdamas iš konservuotų pomidorų, svogūnų ir paprikų. Galite išsivirti žiemą.

Aromatingas keptų pomidorų padažas:

  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 4 pomidorų
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 2 nenuluptų skiltelių česnako
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnio džiovinto baziliko
  • 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į šešias dalis. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite į keturias dalis.

Į kepimo formą supilkite konservuotų pomidorų skardinę. Paskirstykite po visą dugną. Sudėkite svogūnus.

Pomidorų pjūvio vietas apibarstykite cukrumi ir odele į viršų sudėkite į skardą. Taip pat sudėkite ir papriką.

Apibarstykite druska, pipirais ir džiovintu baziliku. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite neluptas česnako skilteles.

Kepkite daržoves iki 200 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~40-50 minučių.

Kai iškeps, išėmę atvėsinkite. Nuo pomidorų ir paprikos nulupkite odeles. Česnakus išspauskite. Visas daržoves susmulkinkite smulkintuvu.

Padažas tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, kaip padažas picai.

(Šaltinis: čia)

Daugiau padažų receptų

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Viktorija
    2010-09-01 at 20:22

    Smagu, kad sudomino receptas. Tikiuosi rezultatas nenuvylė 🙂

  • Reply
    Laura
    2010-09-02 at 06:33

    Tikrai nenuvylė, ateityje bus gaminamas dar daug kartų 😉

  • Leave a Reply