Daržovės/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Sūris ir varškė

Duona su cukinija ir sūriu

Duona su cukinija ir sūriu - bulviukose.lt

Duona su cukinija ir sūriu – minkšta ir kvapni. Cukinija suteikia drėgnumo, sūris – pikantiškumo. Puikiai tinka skrudinimui.

Reikės:

  • ~700 g kvietinių miltų
  • 310 ml drungno vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 0,5 nubraukto šaukšto druskos
  • 1 jaunos tarkuotos cukinijos (dviejų gerų saujų)
  • 100 g ožkos sūrio
  • 1 šaukšto šviežių čiobrelio lapelių (irgi neturėjau, pakeičiau šalaviju)
  • Miltų pabarstyti

Gaminimo eiga:

Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Sudėkite cukiniją, sutarkuotą, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.

Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tešlą. Jei trūks miltų, dadėkite. Tešla šiek tiek lips prie rankų („padėkoti“ reikia cukinijai), tad nepadauginkite miltų.

Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.

Kai tešla pakils, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Atvėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.

(Šaltinis: J.Oliver)

P.S.  Iš šios duonos galima pasidaryti nuostabius skrebučius. Kadangi duona su cukinija ir sūriu yra labai tanki, tai viršų galima stiprokai apskrudinti, o vidus liks minkštas 🙂

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Daugiau duonos receptų

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    DaivaW
    2012-12-05 at 10:41

    O kaip su sūriu? Kada ir kaip jį dėti?

  • Leave a Reply