Daržovės/ Aukso fondas/ Sūris ir varškė

Kepti pomidorai įdaryti parmezanu, česnakais ir petražolėmis

Kepti pomidorai įdaryti parmezanu, česnakais ir petražolėmis - bulviukose.lt

Kepti pomidorai įdaryti parmezanu, česnakais ir petražolėmis. Šis receptas nerealus. Skanu ir vieni, ir kaip garnyrai prie mėsos ir žuvies.

Kepti pomidorai įdaryti parmezanu:

  • 10 vidutinių pomidorų
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5 smulkintų česnako skiltelių
  • 10 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
  • 6 šaukštų baltos duonos trupinių
  • 6 šaukštų tarkuoto parmezano
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pomidorus perpjaukite pusiau. Atsargiai išspauskite iš jų sėklas. Apibarstykite druska ir sudėkite pjūviu žemyn į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Palaikykite 20 minučių.

Į dubenį suberkite česnakus, petražoles, duonos trupinius, sūrį. Maišydami šakute, pilkite aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Arbatiniu šaukšteliu pridėkite įdaro į pomidorų puseles. Įspauskite pirštais, nes kepant įdaras šiek tiek pakils.

Įdarytus pomidorus sudėkite į aliejumi išteptą skardelę ir kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje  20-25 minutes.

(Receptas iš knygos “Valgių knyga”)

Daugiau daržovių receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame

4 Comments

  • Reply
    Forelle
    2010-08-20 at 06:34

    Man jie ir vieni skaniai valgytųsi. Reiks grįžus iš sodo su pomidorais, būtinai išbandyt

    • Reply
      Laura
      2010-08-20 at 07:09

      Vienus ir valgėm…degustavom naujove…net mėsos valgytojui labai patiko, bet vieningai nusprendėm, kad tiktų prie kepsnių, ypač prie jautienos steiko 😉

  • Reply
    Forelle
    2010-08-23 at 18:08

    Šiandien išbandyta. Tikrai labai skanu, kepsnys tiktų, bet buvo gerai ir be jo 🙂

    • Reply
      Laura
      2010-08-23 at 18:44

      Liuks 😉

    Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI