Aštuonkojis su bulvių koše ir pankoliais – klasikinis derinys ir nesudėtingas patiekalas.
Reikės:
- Apie 1 kg šviežio išvalyto aštuonkojo
- 1 svogūno
- 0,5 čili pipiro
- 0,5 nedidelio pankolio
- 5 skiltelių česnako
- Druskos
- Pipirų grūdeliais (juodųjų ir kvapiųjų)
- 2 lauro lapų
- Kelių petražolių stiebelių, čiobrelio ar mairūno šakelių
Bulvių košei reikės:
- Kelių bulvių
- 1 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų grietinės
- Druskos
Pankoliams reikės:
- 2 nedidelių pankolių
- Druskos
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto
Aštuonkojo apkepimui reikės:
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto
- 1 šaukšto paprasto sviesto
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- Kelių šviežio čiobrelio šakelių
Į vandenį puode sudėkite daržoves ir prieskonius. Užvirkite, įdėkite aštuonkojį ir virkite 1 – 1,5 valandos arba kol suminkštės. Aštuonkojį atvėsinkite sultinyje.
Aštuonkojį ištraukite iš sultinio, susipjaustykite norimo dydžio gabalais. Aš karštam patiekalui nusipjoviau kojas, visą kitą palikau salotoms. Vieno kilograminio aštuonkojo užteko dviems žmonėms dviems vakarienėms.
Sudėkite į keptuvę lydytą sviestą, įkaitinkite, sudėkite aštuonkojo kojas ir vartant trumpai apkepkite, kad perkaistų. Baigiant kept sudėkite saldžiosios paprikos miltelius, čiobrelio lapelius, trumpai pakaitinkite, sudėkite paprastą sviestą, nuimkite keptuvę nuo kaitros ir maišykite kol sviestas ištirps.
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite, sugrūskite, sudėkite sviestą, grietinę ir gerai išmaišykite.
Pankolius išilgai perpjaukite. Sudėkite į keptuvę kartu su sviestu ir kepkite uždengę ant silpnos kaitros retkarčiais pavartant kol suminkštės. Pagardinkite druska.
Patiekite apkeptas aštuonkojo kojas su bulvių koše ir pankoliais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Aštuonkojis su bulvių koše ir pankoliais.Sultinys aštuonkojui:
Komentarų nėra