Mėsa/ Vaisiai ir uogos

Vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

Vytinta vištos krūtinėlė - bulviukose.lt

Vytinta vištos krūtinėlė puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną 🙂 Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.

Vytinta vištos krūtinėlė:

  • 1 geriau kaimiškos vištos krūtinėlės
  • Druskos (1 kg mėsos imkite 30 g druskos)
  • 0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio česnako miltelių
  • 0,5 šaukštelio pankolio sėklų
  • 1 kupino šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
  • 30 g viskio
  • 1 kupino šaukštelio saldžios paprikos miltelių

Gaminimo eiga:

Inde, kuriame laikysite vištos krūtinėlę, sumaišykite druską, pipirus, česnako miltelius, pankolių sėklas, apelsino žievelę, viskį. Įtrinkite mišiniu krūtinėle, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve 2 paras. Laikymo periodu stenkitės krūtinėlę pavartyti.

Po 2 parų vištos krūtinėlę nuplaukite, gerai nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais. Pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad krūtinėlė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Galite naudoti ir kitokį stiprųjį alkoholį, tinka: degtinė, viskis, brendis, tekila, nesaldžios trauktinės. Keisti ir eksperimentuoti su žolelėmis, prieskoniais. Apelsino žievelę keisti citrinos, laimo arba visai nedėti.

Išsivytinusią krūtinėlę geriausia laikyti šaldytuve suvaakumuotą. Jei neturite vaakumatoriaus, suvyniokite į kepimo popierių arba popierinį rankšluostį. Suvaakumuota gali stovėti apie 3 mėnesiu, o gal net ilgiau. Pas mane neužsistovi, nes suvalgom 🙂

Mėsą rekomenduoju vytinti vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Vasarą per šilta.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Vytinta vištos krūtinėlė.Vytinta vištos krūtinėlė su viskiu - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply