Lietuviški patiekalai/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Kiaušinių plaktienė su kiaulienos smegenimis

Kiaušinių plaktienė su kiaulienos smegenimis

Kiaušinių plaktienė su kiaulienos smegenimis – nepatikėsit, bet tai tradicinis lietuviškas valgis.

Žinoma citrinų  tuomet nebuvo, bet man jos su smegenėlėmis tobulai dera, tad neatsisakiau 🙂

Reikės:

  • 6 didelių kiaušinių
  • 30 g mažais kubeliais pjaustyto sviesto
  • 2 šaukštų grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Svogūnų laiškų

Smegenims reikės:

  • 1 kiaulės smegenų
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
  • Citrinos sulčių
  • Žiupsnio smulkintų petražolių
  • Dviejų skrudintos ruginės duonos riekelių (pasiskrudinau ant sausos keptuvės)

Gaminimo eiga:

Į neįkaitintą keptuvę aukštais kraštais arba puodą įmuškite kiaušinius, įjunkite mažiausią viryklės kaitrą, sudėkite pusę sviesto ir maišydami mentele kaitinkite.

Mišiniui pradėjus tirštėti, sudėkite likusį sviestą. Toliau kaitinkite maišydami dar 4 – 5 minutes. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo viryklės. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant viryklės. Kiaušinienė turi gautis tokia kaip kad tarkim verdant garuose – puri, minkšta, šilkinė.

Baigiant kept į kiaušinienę sudėkite grietinę, druską, pipirus. Išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite. Įmaišykite svogūnų laiškus.

Kiaulės smegenis nuplaukite, susmulkinkite.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite keptuvėje su sviestu ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus smulkintą česnaką, kepkite dar kelias minutes. Įdėkite į keptuvę šaukštelį sviesto, pjaustytas smegenis ir kepkite maišydami, kol smegenys sutvirtės ir iškeps. Baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles. Uždėkite smegenis ant duonos skrebučių ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Kiaušinių plaktienė su kiaulienos smegenimis – geriausias būdas pirmą kartą paragauti kiaulienos smegenėlių.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš subproduktų.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply