Lietuviški patiekalai/ Mėsa

Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu

Vytinta kiaulienos išpjova su laimu - bulviukose.lt

Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu – receptas įkvėptas Gin Tonic kokteilio 🙂

Vytinta kiaulienos išpjova:

  • 1 kiaulienos išpjovos
  • Druskos (1 kg mėsos imkite 35 g druskos)
  • 30 ml džino (galite naudoti ir kitokį stiprųjį alkoholį, tinka: degtinė, viskis, brendis, tekila, nesaldžios trauktinės)
  • 0,5 šaukštelio česnakų miltelių (galite dar pridėti mėgiamų prieskonių, žolelių)
  • 1 šaukštelio cukraus (nebūtina)
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 1 laimo žievelės (galite keisti citrinos, apelsino žievele arba visai nedėti)
  • 2 – 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių (tinka špinatų, burokėlių, salierų ir kitų daržovių milteliai)

Gaminimo eiga:

Nupjaustykite nuo išpjovos visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite išpjovą sumaišykite druska, cukrų, džiną, pipirus, česnako miltelius ir laimo žievelę. Įdėkite į indą išpjovą, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.

Pasisūdžiusią išpjova išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Išpjovą pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad išpjova apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Išsivytinusią išpjovą geriausia laikyti šaldytuve suvaakumuotą. Jei neturite vaakumatoriaus, suvyniokite į kepimo popierių arba popierinį rankšluostį. Suvaakumuota gali stovėti apie 3 mėnesiu, o gal net ilgiau. Pas mane neužsistovi, nes suvalgom 🙂

Mėsą rekomenduoju vytinti vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Vasarą per šilta.

Įsisūdžiusi kiaulienos išpjova paruošta vytinimui.Kiaulienos išpjova paruošta vytinimui - bulviukose.ltIšsivytinusi kiaulienos išpjova:Vytinta kiaulienos išpjova - bulviukose.ltVytinta kiaulienos išpjova.
Vytinta kiaulienos išpjova - bulviukose.lt
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

 

2 Comments

  • Reply
    Rasa
    2022-04-04 at 13:51

    Receptas išbandytas, viskas pavyko! Pirmą kartą gyvenime bandžiau vytint ir nenusivyliau. Ačiū!

  • Reply
    Laura
    2022-04-04 at 15:15

    Labai džiaugiuosi, kad pavyko! 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI