Reikės:
- 1 kiaulienos išpjovos (apie 600 g)
- 0,5 šaukšto druskos
- 30 ml džino
- 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
- 1 laimo žievelės
- 2 – 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių
Gaminimo eiga:
Nupjaustykie nuo išpjovos visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite išpjovą sumaišykite druska, cukrų, džiną, pipirus, česnako miltelius ir laimo žievelę. Įdėkite į indą išpjovą, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.
Pasisūdžiusią išpjova išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Išpjovą suvyniokite į merlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad išpjova apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Įsisūdžiusi kiaulienos išpjova paruošta vytinimui:
Išsivytinusi kiaulienos išpjova:
No Comments