Daržovės

Lėtai kepti burokėliai

Žemoje temperatūroje, keptuvėje kepti burokėliai - bulviukose.lt

Lėtai kepti burokėliai – gali būti naudojami garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinė dalis salotoms. Pavyzdžiui patiekite juos su ožkos sūriu ir skrudintais riešutais.

Lėtai kepti burokėliai:

  • Kelių  burokėlių
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlako balzamiko acto
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto šviežio mairūno lapeli

Gaminimo eiga:

Burokėlius nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite kartu su sviestu į keptuvę.

Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais.

Įjunkite minimalią viryklės kaitrą ir kepkite burokėlius uždengę ir retkarčiais pamaišydami 1 – 1,5 valandos arba kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite dar 5 – 7 minutes. Tada burokėlius  pagardinkite, druska, pipirais, supilkite balzamiko actą, padidinkite kaitrą ir kepkite kol balzamiko actas nugaruos.

Prieš patiekiant, apibarstykite burokėlius mairūnais.

Taip kepti galite bet kokias šaknines daržoves – morkas, salierus, pastarnokus, petražolės šaknis, taip pat pankolius. Žoleles naudokite mėgiamas – čiobrelius, raudonėlius, petražoles, šalavijus ir t.t.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Žemoje temperatūroje, keptuvėje kepti burokėliai - bulviukose.lt

Žemoje temperatūroje, keptuvėje kepti burokėliai - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI