Brandintas jautienos kepsnys su ančiuvių padažu, bulvytėmis ir šparaginėmis pupelėmis.
Reikės:
- 2 brandintų jautienos T-bone kepsnių
- 1 šaukštelio lydyto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui reikės:
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio lydyto sviesto
- 5 sūdytų ančiuvių filė
- 0,5 stiklinės stipraus jautienos sultinio (arba 2 stiklinių paprasto)
- 1 šaukštelio sviesto
Taip pat reikės:
- 8 mažų bulvyčių
- 1 šaukšto tirpinto sviesto
- Saujelės šparaginių pupelių
- Druskos
- Lydyto sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Jautieną dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite, sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Padažui pakepinkite smulkintą svogūną su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus ančiuvius ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį ir virkite 5-7 minutes. Jei pilsite paprastą sultinį, virkite, kol liks trečdalis skysčio. Padažą sutrinkite smulkintuvu ir užkaitinkite. Prieš patiekiant, įmaišykite šaukštelį sviesto.
Bulvytes sumaišykite su tirpintu sviestu, pagardinkite druska, pipirais ir iškepkite orkaitėje.
Šparagines pupeles sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite nuo užvirimo pusę minutes. Nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu, kad atvėstų. Prieš patiekiant, pakepinkite pupeles keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska.
Brandintas jautienos kepsnys su ančiuvių padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra