Brokolių – kalafijorų sriuba su putpelių kiaušiniais – gražios pavasarinės spalvos sriuba verta restorano.
Brokolių – kalafijorų sriuba:
- 1 brokolio
- 0,5 žiedinio kopūsto
- 0,7 l daržovių sultinio (arba vištienos)
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- Putpelių kiaušinių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Smulkiai tarkuoto „Grana padano” sūrio (galite pakeisti ir kitu kietuoju sūriu)
- Šviežio čiobrelio lapelių
- Balzamiko acto
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite pasmulkintas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes.
Sultinį užvirkite. Sudėkite į jį pakepintus svogūnus, brokolio ir žiedinio kopūsto žiedynus ir virkite apie 10 minučių. Sriubą sutrinkite smulkintuvu. Dar kartą užvirkite.
Puodelyje užvirkite vandenį. Įpilkite į jį šlakelį acto, įdėkite druskos. Įmuškite į kelis mažus indelius (kad ir čierkutes) po putpelės kiaušinį. Į vos virsnojantį vandenį staigiu judesiu supilkite putpelių kiaušinukus. Virkite 1 minutę arba dar mažiau. Priklausomai kokio kietumo norite.
Į sriubą sudėkite po kelis putpelių kiaušinius, užberkite ant jų pipirų, šalia pabarstykite sūriu, čiobrelių lapeliais, pašlakstykite balzamiko actu.
P.S. Jei neturite putpelių kiaušinių, nebėda. Vietoje jų, ant sriubos galima užbarstyti skrudintų sėklų: sezamo, saulėgrąžų arba skrudintų migdolų, graikinių riešutų. Kietąjį sūrį galima pakeisti ožkos sūriu.
Jums taip pat gali patikti trintos moliūgų sriubos su feta receptas.
2 Comments
inga
2013-07-12 at 10:59Labai skaniai atrodo 🙂
Laura
2013-07-12 at 11:17Tau tikrai patiktų, išbandyk su savo naujuoju smulkintuvu 🙂