Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais - bulviukose.lt

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais ir saldžiarūgščiu petražolių ir kaparėlių padažu.

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais:

  • Keleto nedidelių šviežių virtų bulvyčių (su lupenomis)
  • 1/4 geltonos paprikos pjaustytos kvadratėliais
  • 100 g marinuotų ančiuvių
  • 0,5 kubeliais pjaustyto svogūno
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sulčių
  • 1 šaukšto kapotų petražolių
  • 0,5 smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno
  • 1 šaukšto kapotų petražolių
  • 1 šaukšto kapotų kaparėlių
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūnus pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite česnakus ir kepinkite dar kelias minutes. Atvėsinkite. Kepintus svogūnus sumaišykite su petražolėmis, pipirais ir marinuotais ančiuviais. Padėkite į šaldytuvą valandai.

Padažui viską sumaišykite ir padėkite valandai pastovėti.

Bulvytes supjaustykite griežinėliais ir susluoksniuokite su paprika. Ant viršaus sudėkite ančiuvius, apšlakstykite padažu.

(Šaltinis: knyga “Šaltieji patiekalai”)

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Ausra
    2013-07-11 at 14:38

    Laura, itariu, kad liuks salotos; ir anciuviai kokie grazus; ingredientu sarasas – super; tikrai tikrai sumaisysiu tokias;

  • Reply
    egidija
    2013-07-11 at 15:46

    kaip tik indelis ančiuvių stovi liūnai šaldytuve, reikės išbandyti. labai mėgstu įvairias salotas/mišraines su virtomis bulvėmis

  • Reply
    Laura
    2013-07-11 at 16:58

    Ausra, kad tikrai liuks, paragavus jų galiu patvirtinti 😉
    Egidija. lauksiu atsiliepimų 🙂

  • Leave a Reply