Bulvinių blynų ir baklažano bokšteliai – paprasti, traškūs blynai praturtinti daržovėmis – baklažanais ir burokėliais. Su švelniu, kreminiu kefyro varškės padažu. Vietoj kefyro varškės galite naudoti grietinę arba grietinės ir varškės mišinį.
Blynams reikės:
- Keletos bulvių
- 0,5 svogūno
- 1 kiaušinio
- Druskos, pipirų
- Žiuspnelio muškato riešuto
- Žiuspnelio džiovinto peletrūno
- Žiupsnelio maltų lauro lapų
Baklažanams:
- 0,5 baklažano
- Druskos, maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Garnyrui:
- Kepto orkaitėje burokėlio
- Raudono vyno acto šlakelio
- Sojos padažo šlakelio
- Alyvuogių aliejaus šlakelio
- Druskos
Padažui:
- Kefyro varškės
- Druskos
- Smulkintos česnako skiltelės
- Smulkintų žolelių mišinio (petražolės, krapai, svogūnų laiškai)
Gaminimo eiga:
Blynams bulves susitarkuokite kartu su svogūnu, sumaišykite likusius produktus ir išsikepkite blynelius.
Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apibarstykite druska ir palikite pastovėti pusvalandžiui. Nusausinkite, sudėkite ant įkaitinto keptuvėje aliejaus ir kepkite kol apkeps viena pusė. Apverskite, pabarstykite pipirais, petražolėmis, uždenkite ir kepkite kol iškept kita pusė. Išjunkite ugnį ir palikite dar kelioms minutėms keptuvėje uždengtus, kad pasitroškintų.
Garnyrui pamarinuokite burokėlius žemiau išvardintais produktais valandą laiko.
Padažui viską sumaišykite.
Bulvinių blynų ir baklažano bokšteliai – puikus receptas vakarienei.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Indrė
2011-07-14 at 18:31Tikiu, kad buvo. Vis kažkelintam įraše svaigstu kaip noriu blynų. Bet nekepsiu – nei laiko nėra nei iš ko
Laura
2011-07-15 at 06:54Nu jo, laiko tai reikia 😉