Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Kiaulienos išpjova su medumi ir dašiu

Kiaulienos išpjova su medumi ir dašiu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kiaulienos išpjovos
  • 1 šaukšto medaus
  • 3 šakelių dašio (galima keist kita mėgiama prieskonine žolele)
  • 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • Saujos petražolių
  • 1 dašio šakelės
  • 6 baziliko lapelių
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio balto vyno acto
  • Šlakelio sojos padažo
  • Druskos, maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Nuo išpjovos nupjaukite nereikalingus riebalus ir plėves, dėkite ant blizgios folijos lakšto pusės, įtrinkite medumi, pabarstykite druska, apdėkite česnako skiltelėmis ir dašiu.

Išpjovą sandariai apvyniokite folija. Įkaitinkite keptuvę. Kepkite kiekvieną išpjovos pusę po 4 minutes (iš viso 16 minučių). Iškepus palikite pailsėti dar 4 minutes.

Padažui viską sutrinkite smulkintuvu.

P.S. Mėsa gavosi pasakiška. Valgėm su garintomis daržovėmis ir žolelių padažu.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Salotos su topinambais - bulviukose.lt
    2012-03-28 at 13:30

    […] (naudojau žolelių…tiktų ir […]

  • Reply
    » Blog Archive » Lydeka (marinuota svogūnuose) su baltaisiais grikiais - bulviukose.lt
    2013-05-29 at 07:15

    […] P.S. Labai patiko baltieji grikiai. Su jais net desertus galima ruošt. Labai derėjo su lydeka. Jei norėtųsi padažo, išbandykite šį […]

  • Reply
    » Blog Archive » Topinambų ir agurkų salotos - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 17:06

    […] Aliejinio žolelių padažo […]

  • Reply
    » Blog Archive » Salotos su topinambais - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 17:07

    […] (naudojau žolelių…tiktų ir […]

  • Leave a Reply