Aukso fondas/ Padažai

Kefyro varškė. Švelni kaip pūkas

Kefyro varškė - bulviukose.lt

Kefyro pakelį įdėkite į šaldymo kamerą ir palikite nakčiai.

Ryte išimkite, kefyro ledą išlupkite iš pakelio, įdėkite į keliais sluoksniais marlės (aš naudojau lino medžiagėlę) išklotą kiaurasamtį  ir palikite kol ištirps. Arba, išėmę kefyro ledą, neišlupkite jo iš pakelio, o jame prabadykite skylutes dugne ir pakabinkite, kad išvarvėtų skystis.

Iš kefyro ledo per kiaurasamtį išbėgs skystis ir liks švelni kaip pūkas varškė.

Iš kefyro varškės, galima gaminti įvairius šaltus padažus, užtepus su česnakais, įvairiomis žolelėmis ar avokadais ir t.t., valgyti su saldžiomis uogomis arba naudoti kepiniams.

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Burokėlio užkandėlė - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 17:18

    […] šaltibarščių kefyro varškę įberkite druskos, šiek tiek smulkinto česnako ir krapų. […]

  • Leave a Reply