Bulvių košė su burokėliais ir šonine – senas ir labai tradicinis danų patiekalas, pavadinimu „Braendende Kearlighed“. Išvertus reiškia deganti meilė. Pavadinimas apie šį patiekalą nieko konkretaus nesako, išskyrus tai, kad jis turėtų būti patiekiamas labai karštas.
Teigiama, kad šiam patiekalui yra daugiau nei 100 metų. Receptas yra labai paprastas ir susideda tik iš kelių ir paprasčiausių ingredientų. Šiandien šis patiekalas vis dar patiekiamas daugelyje danų namų ir ypač tinka šaltiems ir tamsiems žiemos vakarams.
„Deganti meilė” susideda iš bulvių košės, burokėlių, šoninės ir svogūnų. Lengvai paruošiamas, sotus, nebrangus patiekalas. O jei norisi kažko nekasdieniško, rekomenduoju pašlakstyti trumų aliejumi 🙂
Košei reikės:
- 1 kg miltingų bulvių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 25 g sviesto
- 100 ml pieno
- Žiupsnio malto muškato riešuto
Burokėlių garnyrui reikės:
- 400 g karšto rūkymo šoninės
- 4 svogūnų
- 200 g burokėlių
- 1 saliero stiebo
- Žiupsnio smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Nuskustas bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite. Pasilikite šiek tiek skysčio, kuriame virė bulvės.
Bulves sutrinkite, baigiant trinti sudėkite sviestą, supilkite pašildytą pieną, pagardinkite košę pipirais ir maltu muškato riešutu. Jei norėsis skystesnės košės, įpilkite skysčio, kuriame bulvės virė.
Šoninę supjaustykite juostelėmis ir kepinkite keptuvėje kol gražiai apskrus ir taps traški. Išimkite pakepintą šoninę iš keptuvės ir atidėkite.
Į keptuvę su likusiais šoninės riebalus sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, saliero stiebą, burokėlius ir kepkite kol svogūnai ir burokėliai suminkštės. Sudėkite į keptuvę atgal šoninę, pagardinkite pipirai, viską gerai išmaišykite.
Patiekite bulvių košę su šonine ir burokėliais, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Jei patiekalui naudosite jau virtus arba keptus burokėlius, sudėkite juos kartu su šonine.
Bulvių košė su burokėliais ir šonine – jaukiems, šaltiems žiemos vakarams 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra