Aukso fondas/ Mėsa/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Beliašai su kiauliena arba plaučiais

Beliašai su kiauliena

Beliašai – riebaluose kepti tešlos pyragaičiai, paplitę Volgos totorių ir baškirų virtuvėse. Pyragėliai gaminami iš neraugintos arba raugintos tešlos ir dažniausiai įdaromi malta mėsa ir svogūnais. Įdarą rinkitės vieną iš dviejų. Jei norite išbandyti abu receptus, įdarų produktų normas mažinkite dvigubai 🙂

Tešlai reikės:

  • 800 g kvietinių miltų
  • 2 stiklinių pieno
  • 2 kiaušinių
  • 14 šaukštų aliejaus
  • 12 g sausų mielių
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštelių druskos

Kiaulienos įdarui reikės:

  • 800 g kiaulienos sprandinės
  • 3 vidutinių svogūnų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Plaučių įdarui reikės:

  • 800 g virtų plaučių
  • 4 vidutinių svogūnų
  • 3 šaukštų grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų lydyto sviesto kepimui

Gamybos eiga:

Pieną pašildykite, kad būtų šiltas, bet nekarštas. Sudėkite į jį cukrų, mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. Įplakite į pieną kiaušinius.

Į dubenį supilkite persijotus miltus, suberkite druską, supilkite aliejų ir pieną su mielėmis. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti labai minkšta, todėl geriau iš pradžių berkite mažiau miltų, paskui kiekį galite padidinti.
Uždenkite dubenį plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad tešla pakiltų dvigubai.

Kiaulieną sumalkite su svogūnais. Sumaišykite su druska, pipirais.

Jei gaminsite beliašus su plaučiais, virtus plaučius sumalkite. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite maltus plaučius, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska, pipirais ir atvėsinkite.

Pakilusią tešlą lengvai perminkykite. Padalinkite į gabaliukus po 50 – 55 g. Suformuokite delnais iš gabalėlių gražius rutuliukus.

Kiekvieną tešlos rutuliuką išplokite, pirštais išformuokite blynelius. Dėkite į blynelio centrą 35 – 40 g įdaro, šiek tiek jį paplokite. Suimkite tešlos blynelio kraštelius paliekant viduryje nedidelę skylutę.

Kepkite beliašus karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Aliejus neturi būti labai karštas! Antraip tešlą per greitai iškeps, o įdaras liks žalias.

Beliašai skaniausia su karštu naminiu sultiniu. Kad lengviau virškintų, patiekite marinuotų arba raugintų daržovių.Beliašai su kiauliena ir plaučiaisBeliašų receptas

 

 

 

 

 

Receptas iš Skanaus gyvenimo.

Daugiau miltinių nesaldžiu patiekalų.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply