Daržovių ir sūdyto sūrio pyragas – prancūziško tipo nesaldus užkandis su lietuvišku sūriu.
Pagrindui reikės:
- 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g šalto sviesto
- 70 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Įdarui:
- 1 baklažano
- 1 raudonosios paprikos
- 4 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- 3/4 sūdyto ir marinuoto varškės sūrio
- 150 g fermentinio sūrio
- 3 kiaušinių
- 150 g grietinėlės
- 50 g graikiško jogurto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų mėtų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, kiaušinio trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Iškepusius atvėsinkite, supjaustykite kubeliais.
Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos (galite kepti kartu su baklažanais). Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę, nulupkite odelę ir supjaustykite kvadratėliais.
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir švelniai apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Grietinėlę sutrinkite smulkintuvu su jogurtu, kiaušiniais ir sūriu. Pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite visas žoleles.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite daržoves, sūrį. Užpilkite grietinėlės mišiniu.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.
Jei norėsite tartą papuošti tešlos gėlytėmis, padidinkite tešlos normą.
Daržovių ir sūdyto sūrio pyragas – puikus pasirinkimas piknikams ir vakarėliams.
Komentarų nėra