Džiovintų grybų užtepėlė arba paštetas – intensyvaus skonio, neapsakomai skanus pagardas. Skanu tepti ant duonos, naudoti kaip padažą prie makaronų, bulvių, kepsnio, kiaušinių, gardinti ja košes, troškinius, sriubas.
Džiovintų grybų užtepėlė:
- 50 g džiovintų grybų (tinka baravykai, šilbaravykiai, kazlėkai, makavykai, raudonviršiai arba mišinys)
- 250 g rudųjų pievagrybių
- 250 g maskarponės
- 3 šalotinių svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 2 šaukštų lydyto sviesto
- 0,5 šaukšto balto vyno acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Viršui:
- 100 g lydyto sviesto
- Raudonųjų pipirų
- Šalavijo arba čiobrelių
Gaminimo eiga:
Džiovintus grybus užpilkite vandeniu ir palikite porai valandų pastovėti, kad išbrinktų ir suminkštėtų.
Svogūnus susmulkinkite ir kepinkite su sviestu kol suminkštės. Baigiant kept sudėkite smulkintas česnako skilteles.
Sudėkite į svogūnus smulkintus pievagrybius, kepkite maišydami kol jie suminkštės ir paleis sultis.
Džiovintus grybus išgriebkite iš vandens, pasmulkinkite, supilkite į pievagrybius kartu su su vandeniu, kuriame mirko.
Kepkite maišydami, kol nugaruos visas skystis ir po to dar kelias minutes pakepkite. Masę atvėsinkite.
Grybų masę, maskarponę, actą, druską, pipirus sudėkite į smulkintuvą ir trinkite iki vientisos masės.
Užtepėlę sudėkite į indelius. Užpilkite viršui skirtu tirpintu sviestu. Papuoškite pipirais, šalavijas arba čiobreliais. Kai sviestas atvės, įdėkite į šaldytuvą.
Daugiau grybų receptų.
Džiovintų grybų užtepėlė iš IG paskyros gaminu_sau
Komentarų nėra