Aukso fondas/ Grybai

Džiovintų grybų užtepėlė

Grybų padažas

Džiovintų grybų užtepėlė arba paštetas – intensyvaus skonio, neapsakomai skanus pagardas. Skanu tepti ant duonos, naudoti kaip padažą prie makaronų, bulvių, kepsnio, kiaušinių, gardinti ja košes, troškinius, sriubas.

Reikės:

  • 50 g džiovintų grybų (tinka baravykai, šilbaravykiai, kazlėkai, makavykai, raudonviršiai arba mišinys)
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 250 g maskarponės
  • 3 šalotinių svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų lydyto sviesto
  • 0,5 šaukšto balto vyno acto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Viršui:

  • 100 g lydyto sviesto
  • Raudonųjų pipirų
  • Šalavijo arba čiobrelių 

Gaminimo eiga:

Džiovintus grybus užpilkite vandeniu ir palikite porai valandų pastovėti, kad išbrinktų ir suminkštėtų.

Svogūnus susmulkinkite ir kepinkite su sviestu kol suminkštės. Baigiant kept sudėkite smulkintas česnako skilteles.

Sudėkite į svogūnus smulkintus pievagrybius, kepkite maišydami kol jie suminkštės ir paleis sultis.

Džiovintus grybus išgriebkite iš vandens, pasmulkinkite, supilkite į pievagrybius kartu su su vandeniu, kuriame mirko.

Kepkite maišydami, kol nugaruos visas skystis ir po to dar kelias minutes pakepkite. Masę atvėsinkite.

Grybų masę, maskarponę, actą, druską, pipirus sudėkite į smulkintuvą ir trinkite iki vientisos masės.

Užtepėlę sudėkite į indelius. Užpilkite viršui skirtu tirpintu sviestu. Papuoškite pipirais, šalavijas arba čiobreliais. Kai sviestas atvės, įdėkite į šaldytuvą.

Daugiau grybų receptų.

Džiovintų grybų užtepėlė iš IG paskyros gaminu_sauDžiovintų grybų užtepėlėDžiovintų grybų paštetas

 

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply