Džiovintų grybų virtiniai su baravykų įdaru – daug darbo, bet tikra šventė gomuriui. Tešla pagal šefo Alan Bergo receptą, įdaras – mano improvizacija 🙂 Kvapnūs, aksominiai virtiniai. Jei kukurūzų košę pakeistumėte bulvių koše, būtų visiškai lietuviškas patiekalas 🙂
Tešlai reikės:
- 20 g džiovintų grybų
- 100 g karšto vandens
- 5 didelių kiaušinių trynių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 ir 3/4 stiklinės miltų
Įdarui reikės:
- 1/3 stiklinės smulkiai maltų kukurūzų kruopų
- 1,5 stiklinės vandens
- 1 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų tarkuoto parmezano (arba kitokio kietojo sūrio)
- 1 nedidelio kubeliais pjaustyto svogūno
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 1,5 stiklinės kubeliais pjaustytų baravykų kepurių
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Žiupsnio džiovintų čiobrelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Džiovintus grybus sumalkite ir lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje. Kepinkite ant vidutinės kaitros maišydami kol pradės skaniai kvepėti.
Pakepintus grybų miltelius užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir atvėsinkite.
Į tešlos maišyklę sudėkite grybų masę, kiaušinių trynius, druską ir pamaišykite iki vientisos masės. Supilkite miltus. Minkykite kelias minutes, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą įdėkite į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai laiko subręsti.
Į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kukurūzų kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Virimo laikas priklausys nuo kruopų malimo stambumo, kuo smulkesnis malinamas, tuo greičiau išvirs. Virdami galite vadovautis kruopų pakuotės virimo rekomendacijomis arba ragaukite. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite dar 10 minučių pabręsti.
Įdarui į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite gabaliuką sviesto ir įkaitinkite. Sudėkite pjaustytą svogūną, kepkite maišydami kelias minutes. Sudėkite česnaką, kepkite maišydami dar minutę. Sudėkite pjaustytas baravykų kepures. Kepkite maišydami kol jos gražiai paruduos. Baigiant kept pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.
Sumaišykite išvirusią kukurūzų kruopų košę su kepintais baravykais ir atvėsinkite.
Gaminkite virtinius savo mėgstama forma ar būdu 🙂
Džiovintų grybų virtiniai su baravykų įdaru skanu su rūkytų lašinukų ir grietinėlės padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Juste
2020-09-18 at 14:59Eina sau kaip įdomiai atrodo! Reikės pamėginti 🙂
Laura
2020-09-21 at 15:11Ir labai skanūs! Kepinti grybai tešlai duoda fantastišką skonį 🙂