Mėsa

Vištienos raudonasis karis su kiaušinių makaronais

Tailandietiškas karis su vištiena

Vištienos raudonasis karis – pagaliukų vakarienė! Taip vadinu tailandietiškus patiekalus gaminamus vakarienei 🙂

Vištienos raudonasis karis:

  • 70 g šalotinių svogūnėlių
  • Aliejaus kepimui
  • 200 g kiaušinių makaronų (egg noodl)
  • 1,5 šaukšto raudono kario pastos
  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • 250 g vištienos filė (pjaustytos kubeliais)
  • 125 ml kokosų pieno
  • 100 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukšto žuvų padažo
  • 12 g palmių arba rudojo cukraus
  • 1 stiklinės pjaustytų šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
  • 4 laimo skiltelių

Gaminimo eiga:

Svogūnėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Į Wok keptuvę arba nedidelį puodelį įpilkite maždaug per pirštą aliejaus ir įkaitinkite. Jame kepsite svogūnus. Smarkiai nekaitinkite, kad svogūnai iš karto nesudegtų. Dėkite pjaustytus šalotinius svogūnus ir maišydami kepkite kol gražiai apskrus. Visų iš karto nedėkite, iškepkite dalimis. Išgriebtus iš aliejaus svogūnus dėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad jis sugertų riebalus.

Makaronus išvirkite pagal pakuotės rekomendacijas.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite kario pastą, ciberžolę, kuminą ir maišydami kepkite kelias minutes. Sudėkite vištieną, kepkite dar kelias minutes. Supilkite kokosų pieną, vištienos sultinį, cukrų, žuvų padažą, virkite pamaišydami 3-4 minutes. Baigiant virt, supilkite šparagines pupeles.

Dėkite į dubenėlius išvirtus kiaušinių makaronus, ant viršaus sudėkite karį, pabarstykite kepintais šalotiniais svogūnėliais. Galite dar paskaninti svogūnų laiškais arba kalendros lapeliais.  

Vištienos raudonasis karis – Tailandas jūsų virtuvėje.
Sekite bulviukose .lt Instagrame.
Jums taip pat gali patikti.Raudonasis karis su vištienaVištienos karis su makaronais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply