Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis – labai skanus patiekalas skirtas Kūčių stalui. Receptas išduotas mano mielos bendradarbės, profesionalios virėjos Erikos 🙂
Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis:
- Virtų baltų pupelių
- Keptos juodos duonos pjaustytos kubeliais
- Džiovintų grybų
- Svogūno
- Česnako
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pupelių
- Aliejaus
Gaminimo eiga:
Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite apie 3 valandas. Išimkite iš skysčio (neišpilkite) ir susmulkinkite.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką. Sudėkite grybus ir kepinkite ~10 minučių. Supilkite skystį likusį nuo grybų mirkymo ir į keptuvę su grybais. Kaitinkite, kol nugaruos. Įberkite druskos, pipirų. Atvėsinkite.
Grybus sumaišykite su pupelėmis, duona ir mėgiamu aliejumi.
Jums taip pat gali būti įdomu ir daugiau Kūčių patiekalų ir receptų.
3 Comments
odeta
2013-01-18 at 17:17Laura, Tu man studentiškus laikus priminei. Nereali mišrainė…vienas šaukštas ir sotus:)
Laura
2013-01-18 at 17:45Mano bendradarbė man šį receptą pasakė….tikrai soti, nors maniškiui ir trijų šaukštų buvo per mažai 😉
Erika
2013-01-24 at 14:05skanaus visiems,skanaus …. 😉