Daržovės/ Lietuviški patiekalai

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis

Erikos kūčių mišrainė - bulviukose.lt

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis – labai skanus patiekalas skirtas Kūčių stalui. Receptas išduotas mano mielos bendradarbės, profesionalios virėjos Erikos 🙂

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis:

  • Virtų baltų pupelių
  • Keptos juodos duonos pjaustytos kubeliais
  • Džiovintų grybų
  • Svogūno
  • Česnako
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pupelių
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite apie 3 valandas. Išimkite iš skysčio (neišpilkite) ir susmulkinkite.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką. Sudėkite grybus ir kepinkite ~10 minučių. Supilkite skystį likusį nuo grybų mirkymo ir į keptuvę su grybais. Kaitinkite, kol nugaruos. Įberkite druskos, pipirų. Atvėsinkite.

Grybus sumaišykite su pupelėmis, duona ir mėgiamu aliejumi.

Jums taip pat gali būti įdomu ir daugiau Kūčių patiekalų ir receptų.

3 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-01-18 at 17:17

    Laura, Tu man studentiškus laikus priminei. Nereali mišrainė…vienas šaukštas ir sotus:)

  • Reply
    Laura
    2013-01-18 at 17:45

    Mano bendradarbė man šį receptą pasakė….tikrai soti, nors maniškiui ir trijų šaukštų buvo per mažai 😉

  • Reply
    Erika
    2013-01-24 at 14:05

    skanaus visiems,skanaus …. 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI