Daržovės/ Lietuviški patiekalai

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis

Erikos kūčių mišrainė - bulviukose.lt

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis – labai skanus patiekalas skirtas Kūčių stalui. Receptas išduotas mano mielos bendradarbės, profesionalios virėjos Erikos 🙂

Erikos kūčių mišrainė su kepta duona ir pupelėmis:

  • Virtų baltų pupelių
  • Keptos juodos duonos pjaustytos kubeliais
  • Džiovintų grybų
  • Svogūno
  • Česnako
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pupelių
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite apie 3 valandas. Išimkite iš skysčio (neišpilkite) ir susmulkinkite.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką. Sudėkite grybus ir kepinkite ~10 minučių. Supilkite skystį likusį nuo grybų mirkymo ir į keptuvę su grybais. Kaitinkite, kol nugaruos. Įberkite druskos, pipirų. Atvėsinkite.

Grybus sumaišykite su pupelėmis, duona ir mėgiamu aliejumi.

Jums taip pat gali būti įdomu ir daugiau Kūčių patiekalų ir receptų.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-01-18 at 17:17

    Laura, Tu man studentiškus laikus priminei. Nereali mišrainė…vienas šaukštas ir sotus:)

  • Reply
    Laura
    2013-01-18 at 17:45

    Mano bendradarbė man šį receptą pasakė….tikrai soti, nors maniškiui ir trijų šaukštų buvo per mažai 😉

  • Reply
    Erika
    2013-01-24 at 14:05

    skanaus visiems,skanaus …. 😉

  • Leave a Reply