Pavasarinės garšvų ir kiaušinių salotos – gaivus ir skanus užkandis ankstyvą pavasarį.
Garšvų salotos:
- 200 g garšvų lapelių
- 40 g svogūnų laiškų
- Žiupsnio krapų
- 2 kietai virtų kiaušinių
- ~2 šaukštų grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Garšvų lapelius skinkite jaunus, kol jie dar blizga. Nuskintus nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite.
Svogūnų laiškus pasmulkinkite.
Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais.
Garšvų lapelius sumaišykite su svogūnų laiškais ir grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.
Ant salotų viršaus pabarstykite smulkintu kiaušiniu.
Šios salotos yra tikra vitaminų bomba!
Į šias salotas galite drąsiai įmaišyti savo mėgiamų daržovių. Tinka agurkai, pomidorais, topinambai, paprikos.
(Šaltinis: čia)
Atsisiųskite laukinių valgomų augalų nemokamą leidinį.
Daugiau laukinių augalų receptų.
Komentarų nėra