Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos kepsnys užkeptas svogūnais ir sūriu

Lydeka užkepta svogūnais ir sūriu

Lydekos kepsnys užkeptas svogūnais ir sūriu – tikra klasika. Netiesa, kad didelės lydekos tinka tik malimui. Iš jų galima iškepti skaniausius kepsnius.

Lydekos kepsnys:

  • Lydekos (nuskustos ir išvalytos)
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Citrinos sulčių
  • Žiedais pjaustyto svogūno
  • Grietinės
  • Tarkuoto fermentinio sūrio

Gaminimo eiga:

Lydekos filė padalinkite į kepsnius.

Gabalus įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pamarinuokite porą valandų.

Kepsnius sudėkite į aliejumi pateptą indą, apdėkite juos svogūnų žiedais, uždenkite folija ir kepkite ~20 minučių 180C temperatūros orkaitėje.

Nuimkite foliją, ant kepsnių uždėkite sūrio ir grietinės mišinį ir kepkite dar ~5 minutes.

Kepsnys labai skanu su bulvių koše pagardinta grūdėtomis garstyčiomis ir laiškiniais česnakais, orkaitėje keptais burokėliais su padažu iš alyvuogių aliejaus, druskos, cukraus, citrinos sulčių, sojos padažo ir grūdėtų garstyčių.

Daugiau receptų su žuvimi.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Lydeka

2 Comments

  • Reply
    Plastikiniu langu kainos
    2011-05-23 at 08:50

    Labai skaniai atrodo 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-05-23 at 10:36

    Dėkui 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI