Grietinėlėje troškinta lydeka su sorų kruopomis ir burokėliais. Fantastiškas patiekalas ir įrodymas, kas su mūsų upinėmis ir ežerinėmis žuvimis galima kurti nuostabiausius derinius. Daugiau receptų su lydeka rasite aktyvioje nuorodoje.
Troškiniui reikės:
- 1 lydekos filė
- Sprindžio poro
- 2 skiltelių česnako
- Sviesto kepimui
- 0,5 šaukšto kaparėlių
- 0,5 šaukštelio grūdėtų garstyčių
- 100 ml grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Sorų košei:
- 0,5 stiklinės sorų kruopų
- Druskos
- 2 saulėje džiovintų pomidorų
- 1 šaukštelio sviesto
- 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Burokėliams:
- 2 nedidelių burokėlių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Balzamiko acto
Gaminimo eiga:
Porą ir česnaką supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite su sviestu. Sudėkite juostelėmis supjaustytą lydekos filė, maišydami kepkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, sudėkite kaparėlius, garstyčias, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 5 minutes.
Sorų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje. Baigiant virti įmaišykite smulkintus pomidorus, sviestą, sūrį. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.
Burokėlius įvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 30 minučių. Dar šiltus nulupkite, pasmulkinkite ir apvoliokite padažu iš aliejaus, druskos ir balzamiko acto.
Grietinėlėje troškinta lydeka taip pat labai skanu su bulvių koše. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Vesta
2015-08-13 at 04:53Labas rytas,
kelios čia porcijos gaunasi? Ir kiek maždaug sveria 1 lydekos file?
Laura
2015-08-13 at 20:27Labas vakaras, čia gaunasi dvi porcijos. Lydekos vienam žmogui galite imti apie 130 g 😉