Įdarytos kiaulės išpjovos užkandis – gražiai atrodantis mėsos gaminys šventiniams stalui ir paprasčiau ir žymiai greičiau pagaminamas nei vyniotinis.
Gaminimo eiga:
Nuo kiaulės išpjovos nupjaukite plėves ir visu kitus nereikalingus reikalus. Ilgu plonu peiliu per visą išpjovos ilgį padarykite „kišenę”, prikimškite į ją įdaro. Įtrinkite išpjovą druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais, aptepkite aliejumi, kiaulienos taukais ar lydytu sviestu, suvyniokite į kepimo plėvelę, popierių ar foliją, užriškite galus ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Jei norite, kad apskurstu, baigiant kept prakirpkite plėvelę, popierių ar foliją.
Įdaro bazę darykite iš maltos kiaulienos, kuri gali būti ir riebesnė. Jei naudosite liesą, įpilkite grietinėlės arba tirpinto sviesto. Maltą kiaulieną galite maišyti su kepintomis daržovėmis, špinatais, grybais, skrudinta šonine, paskrudintais riešutais ir t.t.
Įdarytos kiaulės išpjovos užkandis gali būti patiekiamas majoneziniais ar remuladiniais padažais.
Jums taip pat gali būti įdomus kiaulių kojų slėgtainio receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra