Įdarytos paprikos – populiarus ir sveikas patiekalas. Eksperimentuokite su įdarais – jautieną keiskite kiauliena, vištiena, kalakutiena.
Įdarytoms paprikoms reikės:
- 15 nedidelių paprikų
- 800 g maltos jautienos
- 1 didelio mėlynojo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 2 šaukštų Vorčesterio padažo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
- 0,5 stiklinės vandens
- 2 stiklinių virtų ryžių
Pomidorų padažui:
- 850 ml konservuotų pomidorų be odelės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio džiovinto baziliko
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 2 skiltelių česnako
Gaminimo eiga:
Paprikoms nupjaukite viršūnėles, išimkite sėklalizdžius. Paprikas su nupjautomis viršūnėlėmis dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite kelias minutes, ištraukite iš vandens, sudėkite į kepimo formą.
Jautieną sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, smulkintomis česnako skiltelėmis, petražolėmis, Vorčesterio padažu, druska, pipirais, čiobreliais, vandeniu ir virtais ryžiais.
Prikimškite paprikas jautienos mase, sudėkite ant viršaus viršūnėles.
Padažui sutrinkite smulkintuvu visus išvardintus produktus. Supilkite padažą į formą su įdarytomis paprikomis.
Kepkite įdarytas paprikas uždengę folija iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 40 min., atidenkite ir kepkite dar 20-30 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Įdarytos paprikos gali būti puošnus patiekalas šventiniam stalui. Jums taip pat gali patikti patisonas įdarytas sorų kruopomis, voveraitėmis ir lazdyno riešutais. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra