Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos ir grūdai

Įdarytas patisonas sorų kruopomis

Soromis, voveraitėmis ir lazdyno riešutais įdarytas patisonas - bulviukose.lt

Įdarytas patisonas sorų kruopomis, voveraitėmis ir lazdyno riešutais – labai, labai, labai skanus patiekalas! Sorų kruopų mėgėjai, daugiau receptų su soromis rasite aktyvioje nuorodoje.

Įdarytas patisonas sorų kruopomis:

  • Apie 15 cm skersmens patisono
  • 0,5 stiklinės sorų kruopų (galite naudoti kitas mėgstamas kruopas)
  • 1 kupino šaukštelio sviesto
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 nedidelio svogūno
  • 3/4 stiklinės mažų voveraičių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1 šaukšto smulkintų skrudintų lazdyno riešutų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
  • 1 šaukštelio čiobrelio lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 4 šaukštų grietinėlės

Gaminimo eiga:

Nupjaukite patisonui kepurę. Išskobkite.

Sorų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje.  Virkite tiek, kad jos  liktų dar šiek tiek kietokos – “al dente”. Baigiant virt, paskaninkite sviestu ir sūriu.

Svogūną supjaustykite kubeliais, kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite voveraites, kepkite dar kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais.

Sumaišykite virtas sorų kruopas su voveraitėmis, riešutais, petražolėmis, čiobreliais, grietinėle. Sudėkite įdarą į patisoną, uždenkite “kepure”. Patisoną aptepkite aliejumi, suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atidarykite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI