Jaunų burokėlių salotos su kastiniu. Kastinis yra primirštas nuostabus pagardas. Juo ne tik salotas, bulves, bet kepsnius gardinti.
Jaunų burokėlių salotos:
- 4 mažulyčių jaunų burokėlių
- 3 nedidelių agurkėlių
- 1 šaukšto su kaupu kastinio
- 1 nubraukto šaukšto smulkintų graikinių riešutų
- Žiupsnelio smulkintų krapų
Gaminimo eiga:
Nulupkite burokėliams odelę. Supjaustykite burokėlius ir agurkus žiedeliais. Išdėliokite lėkštėje. Aplinkui pritupdykite kastinio. Pabarstykite graikiniais riešutais ir krapais.
Jaunų burokėlių salotos gali būti pagardintos ir kitomis šviežiomis pavasarinėmis daržovėmis: ridikėliais, morkytėmis, salotomis.
Kastinio receptas:
- 600 g šaltos 30 % riebumo grietinės
- 60 g sviesto
- 2 šaukštelių kmynų
- 3 skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Kmynus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Palikite pastovėti 10-15 minučių, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite atvėsti.
Puode užvirkite vandenį, sumažinkite kaitrą, kad vos virsnotų.
Pasiruoškite dubenį, kuriame suksite kastinį. Geriausiai tinka dubuo storomis sienelėmis – stiklinis arba molinis. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, uždėkite jį ant puodo su karštu vandeniu. Dubens dugnas neturi siekti vandens. Mediniu šaukštu sukite pagal laikrodžio rodyklę kol sviestas aptirps. Nuimkite dubenį nuo puodo, toliau sukite kol sviestas ištirps.
Į dubenį su sviestu įdėkite pusę šaukšto grietinės ir sukite pagal laikrodžio rodyklę. Jeigu masė ims sušokti į grūdelius, dubenį trumpam uždėkite ant puodo su vandeniu ir maišydami kaitinkite kol masė vėl taps vientisa. Vėl nuimkite nuo garų puodo.
Vėl dėkite pusę šaukšto grietinės ir kartokite procesą visą laiką maišydami pagal laikrodžio rodyklę. Taip kartokite kol sudėsite trečdalį grietinės. Likusią grietinę galite dėti didesniais kiekiais, po šaukštą.
Teisingai išsuktas kastinys turi būti tirštas, blizgus, maišant turi lengvai atšokti nuo sienelių.
Į išsuktą kastinį įberkite druskos, sudėkite išspaustą česnaką, kmynus, pagardinkite pipirais.
Daugiau patiekalų su daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
4 Comments
Inga
2010-07-30 at 08:55O kastinį pati darei?
Laura
2010-07-30 at 09:13Nea, pirkau…dėl puodynėlės su dangteliu….
Dalia
2010-08-02 at 00:00ot man kas biškį keista, kad burokėliai jokiu užpilu neužkrapyti, arba kad ir su tuo pačiu kastiniu – neleidžiama pasimaišius pabūt, kad „pasimarinuotų”, Tadum tas, kaip tu sakai, žemės skonis, nusiima.
Laura
2010-08-02 at 08:23Galima aiškų pamaišyt, nemaišiau, kad fotka gražiau atrodytų 😉