Daržovės/ Desertai

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas - bulviukose.lt

Šokoladinis cukinijų pyragas – kas jo nežino, maniškis dar aplietas šokoladiniu glajumi, kurio receptas yra iš močiutės receptų knygelės 🙂

Pyragui reikės:

  • 1,5 stiklinės aliejaus
  • 1,5 stiklinės cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 2 stiklinės miltų (dedu tiek, kad gautųsi tiršta tešla)
  • 0,5 stiklinės kakavos miltelių
  • 2 šaukštelių kepimo sodos
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 stiklinių tarkuotos cukinijos
  • 0,5 stiklinės susmulkintų riešutų papuošimui

Glajui:

  • 1 šaukšto sviesto
  • 2/3 stiklinės grietinės
  • 1 stiklinės cukraus
  • 3 šaukštų kakavos

Gaminimo eiga:

Sumaišykite aliejų, cukrų ir paplaktus kiaušinius.

Sumaišykite sausuosius produktus.

Supilkite sausuosius produktus į skystąjį mišinį. Sudėkite tarkuotą cukiniją, ir išmaišykite. Jei reikia įdėkite dar miltų.

Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą ir kepkite 1800C temperatūros orkaitėje 45-50 minučių.

Glajui visus produktus sudėkite į puodelį ir ant silpnos ugnies maišant tirpdykite kol užvirs. Kuo ilgiau virsite tuo tirštesnis bus. Užpilkite glajų ant atvėsusio pyrago, pabarstykite riešutais.

Šokoladinis cukinijų pyragas – nuostabus būdas sunaudoti jau paaugusias cukinijas.

Daugiau desertų receptų

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Kristi
    2010-09-20 at 10:04

    Na, ir kaip skonis?:) ar labai saldu?

  • Reply
    Domingo
    2011-09-08 at 11:02

    Kepiau šiandien. Iškart keliauja į favoritų sąrašą.. Purus, drėgnas, sodrus ir labai skanus. Vos spėjau pasičiupti gabaliuką paragavimui – nuo stalo dingo akimirksniu 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-09-08 at 12:53

    Smagu, kad patiko….reikia ir man išsikepti….žiauriai seniai kepiau 🙂

  • Reply
    Rasa
    2011-09-28 at 16:01

    Nerealus pyragas, bus mano mėgiamiausias 🙂 Tiesiog tobulas, drėgnas šokoladinis pyragas.

  • Reply
    Laura
    2011-09-28 at 17:18

    Liuks 😉

  • Leave a Reply