Jautienos kepsnys marinuotas svogūnuose keptas orkaitėje – jei norite sveikesnio mėsos pagaminimo būdo.
Reikės:
- 2 jautienos kepsnių (pagal norus ir kišenę)
Marinatui:
- Aliejaus
- 1 didelio svogūno
- Kelių lauro lapelių
- Pipirų grūdeliais
Viršui:
- Poro gabaliuko
- 1 šaukšto kaparėlių
- Aliejaus
- 2 riekelių pomidoro
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite aliejumi ir pagniaužykite, kad pradėtų bėgti sultys. Kepsnius įtrinkite svogūnų ir aliejaus mišiniu, įdėkite į indą, įmeskite kelis lauro lapus ir grūdelius, permaišykite, uždenkite ir laikykite šaltai. Gali išbūti iki savaitės laiko, bet tiek nereikia. Užteks palaikyti ir per naktį.
Nuo pasimarinavusių kepsnių nuvalykite svogūnus, dėkite į skardelę, užberkite pagal skonį druskos ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Kiek laiko? Skonio reikalas…man patinka nevisiškai iškepę. Išėmę skardelę uždenkite folija ir palaikykite 5-7 minutes, kad susivaikščiotų sultys.
Porus silpnai pakepkinkite su aliejumi, sudėkite kaparėlius, pomidorų riekeles ir dar šiek tiek pašildykite.
Galite pasidaryti padažą iš likusių nuo kepimo sulčių. Nupilkite iš skardelės į keptuvę ir pakainkite kol sutirštės.
Jautienos kepsnys marinuotas svogūnuose patiekiamas su pomidorais, kaparėliais ir porais.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnio su alaus – sūrio padažu receptas.
Sekite bulviukose.lt instagrame
2 Comments
oditele
2012-03-19 at 19:02atrodai sultingai..:) bei gardžiai 🙂
Laura
2012-03-19 at 19:14Dėkui 😉