Jautienos tartaras su cukriniu kaulu ir marinuotais raudonaisias svogūnais.
Jautienos tartaras:
- 200 g jautienos išpjovos arba nugarinės
- 2 sūdytų ančiuvių filė
- 1/3 šaukšto kaparėlių
- 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių (naudojau alaus garstyčias)
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 vištos kiaušinių
- 2 putpelės kiaušinių
Kaulams reikės:
- 2 cukrinių jautienos kauliukų puselių
- Druskos
Svogūnams reikės:
- 1 raudonojo svogūno
- Šlakelio alaus acto (tiks vyno actas arba citrinos sultys)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Cukraus
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su susmulkintais kaparėliais, ančiuviais, petražolėmis. Paskaninkite garstyčiomis, aliejumi, druska, pipirais.
Kaulus sudėkite į skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais. Pamarinuokite pusvalandį marinate iš acto, druskos, cukraus ir pipirų.
Kiaušinius iškepkite keptuvėje su sviestu.
Jautienos tartaras patiekiamas su keptu cukriniu kaulu, keptais kiaušiniais ir marinuotais mėlynaisiais svogūnais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra