Aukso fondas/ Padažai

Alaus garstyčios

Alaus garstyčios. Naminis pagardas įvairiems patiekalams - bulviukose.lt

Garstyčioms reikės:

  • 300 ml IPA alaus
  • 1 šaukšto kreminių garstyčių
  • 3 šaukštų juodų garstyčių grūdelių
  • 3 šaukštų geltonų garstyčių grūdelių
  • 120 ml sidro acto
  • 6 kadagio uogų
  • 6 kvepiančiųjų pipirų
  • 1 šaukšto džiovintų čiobrelių
  • 1,5 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto jūros druskos

Gaminimo eiga:

Supilkite į dubenį alų, kremines garstyčias, garstyčių grūdelius ir gerai išmaišykite. Uždenkite, laikykite šaldytuve 12 valandų. Recepte nebuvo parašyta ar po tų 12 valandų reikia alų nukošti ar ne. Dariau dviem būdais. Vienu nukošiau, kitu ne. Labiau patiko nukoštu būdu, nors didelio skirtumo nebuvo.

Į puodą supilkite actą, sudėkite kadagio uogas, pipirus, čiobrelius, druską, cukrų. Užvirkite.

Į dar karštą marinatą sudėkite garstyčių grūdelius (su nupiltu alumi arba ne, kaip jums atrodo geriau), palikite atvėsti kambario temperatūroje. Garstyčias su visu skysčiu supilkite į indelį, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve 3 savaites.

Garstyčias panaudojau gaminant jautienos tartarą. Sukapotą jautienos išpjovą (galite naudoti ir nugarinę) pagardinau druska, pipirais, smulkiai pjaustytu mėlynuoju svogūnu, smulkintomis petražolėmis ir, be abejo, garstyčiomis.

P.S. Garstyčios nuostabios – aštrokos ir labai aromatingos.

Šaltinis: Gunnar Karl Gislason&Jody Eddy “The new Nordic cuisine of Iceland”

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply