Aukso fondas/ Padažai

Alaus garstyčios

Alaus garstyčios. Naminis pagardas įvairiems patiekalams - bulviukose.lt

Alaus garstyčios iš islandų šefo Gunnar Karl Gislason “The new Nordic cuisine of Iceland” knygos. Šių garstyčių istorija tokia, kad restorane, kuriame dirbo knygos autorius likdavo alaus likučių, kuriuos būdavo gaila išpilt. Taip buvo sugalvota gaminti alaus actą, o paskui ir garstyčias.

Alaus garstyčios:

  • 300 ml alaus (garstyčių skonis priklausys nuo pasirinkto alaus skonio, jei rinksitės IPA tipo alų, garstyčios bus karstelėjusios, jei lagerio tipo – švelnios)
  • 1 šaukšto kreminių garstyčių
  • 3 šaukštų juodų garstyčių grūdelių
  • 3 šaukštų geltonų garstyčių grūdelių
  • 120 ml sidro acto
  • 6 kadagio uogų
  • 6 kvepiančiųjų pipirų
  • 1 šaukšto džiovintų čiobrelių
  • 1,5 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto jūros druskos

Gaminimo eiga:

Supilkite į dubenį alų, kremines garstyčias, garstyčių grūdelius ir gerai išmaišykite. Uždenkite, laikykite šaldytuve 12 valandų. Recepte nebuvo parašyta ar po tų 12 valandų reikia alų nukošti ar ne. Dariau dviem būdais. Vienu nukošiau, kitu ne. Labiau patiko nukoštu būdu, nors didelio skirtumo nebuvo.

Į puodą supilkite actą, sudėkite kadagio uogas, pipirus, čiobrelius, druską, cukrų. Užvirkite.

Į dar karštą marinatą sudėkite garstyčių grūdelius (su nupiltu alumi arba ne, kaip jums atrodo geriau), palikite atvėsti kambario temperatūroje. Garstyčias su visu skysčiu supilkite į indelį, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve 3 savaites.

Garstyčias panaudojau gaminant jautienos tartarą. Sukapotą jautienos išpjovą (galite naudoti ir nugarinę) pagardinau druska, pipirais, smulkiai pjaustytu mėlynuoju svogūnu, smulkintomis petražolėmis ir, be abejo, garstyčiomis.

Pasižvalgykite po restoraną, kurį įkūrė šefas Gunnar Karl Gislason. Beje šis restoranas 2017 metais pelnė Michelin žvaigždutę.

 

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI