Jautienos troškinys su žiediniais kopūstais, grietinėle ir bulvių koše.
Jautienos troškinys su žiediniais kopūstais:
- ~1 kg jautienos mentės
- 2 svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- 3 morkų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų (pradėjau grūstuvėje maišyti juoduosius su žaliaisiais)
- Po žiupsnelį malto muškato riešuto, maltų kalendros grūdelių ir džiovintos citrinžolės
- 250 ml grietinėlės
- 1 nedidelio žiedinio kopūsto
- Kukurūzų krakmolo
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje ant didelės ugnies. Mėsą sudėkite į troškintuvą. Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir morkas. Kepinkite maišydami kol šiek tiek apkeps. Daržoves sudėkite į troškintuvą, kuriame yra mėsa. Į keptuvę, kurioje viskas kepė įpilkite 1,5 stiklinės vandens ir mentele gramdydami dugną kaitinkite, kol vanduo užvirs. Supilkite vandenį ant daržovių. Įdėkite druskos, pipirų, prieskonius. Troškintuvą uždenkite ir troškinkite 2-2,5 valandos ant lėtos ugnies kol mėsą taps minkšta. Jei truks skysčio, įpilkite vandens. Aš troškinau greitpuodyje 50 minučių.
Žiedinio kopūsto galvą išskirstykite žiedynėliais, sudėkite į verdantį vandenį, pavirkite 15 sekundžių, išgreibkite.
Baigus troškintis mėsai, sudėkite žiedinį kopūstą, supilkite grietinėlę ir užvirkite. Jei bus per skysta, sutirštinkite kukurūzų krakmolu.
Sudėkite smulkintas petražoles.
P.S. Nerealiai skanus troškinys!
Jums taip pat gali patikti jautienos kulninės troškinio su šparaginėmis pupelėmis receptas.
4 Comments
aguonele
2013-09-26 at 18:41Nu nerealiai skaniai ir atrodo!!!
Laura
2013-09-26 at 20:18Aguonele, maniškiui tai buvo vienas skaniausių troškinių, kokių tik esu gaminusi…tai tikrai skanus 😀
Skaitytoja
2013-10-01 at 11:09Na ir yra neraliai skanu ! Isbandziau vakar, kaip tik radau super grazu jautienos gabala, visa kita buvo saldytuve. Niam niam 🙂
Laura
2013-10-01 at 11:22Skaitytoja, kaip faina, kai receptas pasitvirtina 🙂