Juodųjų serbentų actas – tirštas, maloniai saldžiarūgštis padažas. Tinka salotoms, mėsos patiekalams paskaninti ir marinuoti.
Juodųjų serbentų actas:
- 0,5 l vyno acto
- 0,5 l prinokusių juodųjų serbentų
- 2 šaukštų cukraus
- Saujos šviežių čiobrelių
Gaminimo eiga:
Uogas sutrinkite ir užpilkite actu. Indą sandariai uždenkite ir savaitę laikykite šaldytuve.
Po savaites nukoškite. Išspaustas sultis užvirinkite. Kai užvirs sudėkite cukrų ir dar kelias minutes pavirkite.
Atvėsinkite ir supilstykite į indelius. Į kiekvieną indelį įmeskite po kelias čiobrelio šakeles. Uždarykite ir laikykite šaldytuve.
Šaldytuve laikomas actas stovi ilgai. Kelis metus ir net ilgiau.
Pabandykite pagal ši receptą pasigaminti acto ir iš kitokių uogų. Tinka braškės, avietės, gervuogės, vyšnios.
(Receptas iš IKI leidinio)
Labai patiko serbentų acte marinuota silkė. Sūdytą silkę išfiliuokite supjaustykite gabaliukais, supjaustykite griežinėliais svogūną ir apšlakstykite viską actu. Leiskite pasimarinuoti per naktį.Daugiau actų receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra