Karamelizuotas kiaulienos kepsnys su česnakiniu padažu puikus karamelės balansas su česnaku ir acto rūgštele.
Karamelizuotas kiaulienos kepsnys:
- 4 kiaulienos kepsnių
- 1 šaukšto medaus
- 0,5 šaukšto valyto sviesto (ghee)
- Druskos
Padažui:
- 3 skiltelių smulkinto arba spausto česnako
- 1 šaukštelio medaus
- 4 šaukštelių vyno acto
- 0,5 stiklinės vandens
- 0,5 šaukštelio druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite medų ir kaitinkite kol jis ištirps ir šiek tiek karamelizuosis. Sudėkite kepsnius ir vartydami kepkite kol iškeps. Kepant užberkite druskos.
Padažui visus produktus sumaišykite.
Iškepusius kepsnius užpilkite padažu.
Jums taip pat gali patikti kiaulienos kepsnio su balzaminėmis paprikomis receptas.
Recepto idėja Oditėlė 😉
2 Comments
oditele
2012-05-03 at 18:23kokia tu greita 😉 ir dar su patobulinimais – skaniai atrodo 😉
Laura
2012-05-03 at 19:36Kai tingiu ilgai gamint, sprandinės kepsniai visada išgelbėja 😉