Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas – nerealus pagardas, kuriame karamelizuoti svogūnai bučiuojasi su sūdytais ančiuviais. Tinka tepti ant duonos, taip pat kaip padažas su kepsniais.
Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas:
- 1 didelio svogūno
- Žiupsnelio rudo cukraus
- 6 ančiuvių filė
- 2 šaukštų aliejaus nuo ančiuvių
- 0,5 stiklinės kambario temperatūros sviesto
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvę, supilkite aliejų nuo ančiuvių, įberkite žiupsnelį cukraus ir kepkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišant apie valandą laiko arba kol svogūnai karamelizuosis. Susmulkinkite ančiuvius, sudėkite į svogūnų masę, išmaišykite ir atvėsinkite.
Sviestą išplakite iki baltumo, sumaišykite su svogūnų mase. Atvėsinkite šaldytuve.
Jums taip pat gali patikti sviesto su svogūnų laiškais ir gasrtyčiomis receptas.
(Šaltinis)
9 Comments
Skaitytoja
2014-04-18 at 16:38Wou! Dar kitam savaitgaliui – mano gaminiu sarase! Seiletekis 🙂 Beje, kiek ± laiko gali toks sviestas isbuti iki galutinai sunaudojant? Ir kokios talpos stikline? Aciu 😉
Laura
2014-04-18 at 17:00Skaitytoja….sviestas tikrai Wow! Pati neatsidžiaugiu! Stiklinė 220 ml. Aš plakiau kokia 80 g, būtų buvę daugiau, nieko baisaus nebūtų atsitikę. Manau pagamintas sviestas gali stovėti ilgai, dvi savaites tai tikrai, tik ar jis išstovės tiek laiko nesuvalgytas? 😀
Skaitytoja
2014-04-18 at 17:07Chi chi, dvieju savaiciu abejoju ar sulauks, gerai butu, kad ta pati vakara nedingtu 😀 Hmm dabar galvoju, kodel uzklausiau del laiko – matyt iskart galvoj buvo „svogunas! duoda rugima”, bet cia gi karamelizuoti gi, na ir sumasciau! 😀 Viskas, ketvirtadieni ruosiu savaitgaliui, kaip tik turiu geruliu anciuviu, bus proga sunaudoti 🙂
Laura
2014-04-18 at 18:41Skaitytoja, skanaus 😉
Odeta
2014-04-19 at 08:09Issiaugojau, gaminsiu. Kaip tik turiu anciuviu. Bet jie pas mane parukyti, ka manai? Tiks?
Skaitytoja
2014-04-19 at 13:38Odeta, as ne Laura, bet neabejoju, kad bus liux sviestas, su dar papildomu cinkeliu 😉 As tai tikrai naudociau tokius! 🙂
Laura
2014-04-19 at 14:45Odeta, jei jie tau skanūs, bus skanūs ir svieste 😉
Skaitytoja
2014-04-25 at 15:41Isbandyta! Wow! Kam as ir klausiau, kiek laiko gali stoveti 😀 Tuoj nebeliks 😀 Labai uzskaitau, aciu 😉
Laura
2014-04-25 at 19:31Skaitytoja, super! 😀