Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas

Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas - bulviukose.lt

Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas – nerealus pagardas, kuriame karamelizuoti svogūnai bučiuojasi su sūdytais ančiuviais. Tinka tepti ant duonos, taip pat kaip padažas su kepsniais.

Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas:

  • 1 didelio svogūno
  • Žiupsnelio rudo cukraus
  • 6 ančiuvių filė
  • 2 šaukštų aliejaus nuo ančiuvių
  • 0,5 stiklinės kambario temperatūros sviesto

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvę, supilkite aliejų nuo ančiuvių, įberkite žiupsnelį cukraus ir kepkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišant apie valandą laiko arba kol svogūnai karamelizuosis. Susmulkinkite ančiuvius, sudėkite į svogūnų masę, išmaišykite ir atvėsinkite.

Sviestą išplakite iki baltumo, sumaišykite su svogūnų mase. Atvėsinkite šaldytuve.

Jums taip pat gali patikti sviesto su svogūnų laiškais ir gasrtyčiomis receptas.

(Šaltinis)

Jums taip pat gali patikti

9 Comments

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-04-18 at 16:38

    Wou! Dar kitam savaitgaliui – mano gaminiu sarase! Seiletekis 🙂 Beje, kiek ± laiko gali toks sviestas isbuti iki galutinai sunaudojant? Ir kokios talpos stikline? Aciu 😉

  • Reply
    Laura
    2014-04-18 at 17:00

    Skaitytoja….sviestas tikrai Wow! Pati neatsidžiaugiu! Stiklinė 220 ml. Aš plakiau kokia 80 g, būtų buvę daugiau, nieko baisaus nebūtų atsitikę. Manau pagamintas sviestas gali stovėti ilgai, dvi savaites tai tikrai, tik ar jis išstovės tiek laiko nesuvalgytas? 😀

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-04-18 at 17:07

    Chi chi, dvieju savaiciu abejoju ar sulauks, gerai butu, kad ta pati vakara nedingtu 😀 Hmm dabar galvoju, kodel uzklausiau del laiko – matyt iskart galvoj buvo “svogunas! duoda rugima”, bet cia gi karamelizuoti gi, na ir sumasciau! 😀 Viskas, ketvirtadieni ruosiu savaitgaliui, kaip tik turiu geruliu anciuviu, bus proga sunaudoti 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-04-18 at 18:41

    Skaitytoja, skanaus 😉

  • Reply
    Odeta
    2014-04-19 at 08:09

    Issiaugojau, gaminsiu. Kaip tik turiu anciuviu. Bet jie pas mane parukyti, ka manai? Tiks?

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-04-19 at 13:38

    Odeta, as ne Laura, bet neabejoju, kad bus liux sviestas, su dar papildomu cinkeliu 😉 As tai tikrai naudociau tokius! 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-04-19 at 14:45

    Odeta, jei jie tau skanūs, bus skanūs ir svieste 😉

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-04-25 at 15:41

    Isbandyta! Wow! Kam as ir klausiau, kiek laiko gali stoveti 😀 Tuoj nebeliks 😀 Labai uzskaitau, aciu 😉

  • Reply
    Laura
    2014-04-25 at 19:31

    Skaitytoja, super! 😀

  • Leave a Reply