Karšis keptas orkaitėje su pievagrybiais ir baklažanais – skanus ir nesunkus patiekalas lietuviškos žuvies mėgėjams.
Karšis keptas orkaitėje su pievagrybiais:
- Karšis
- 3 skiltelių česnako
- Maltų kalendros grūdelių
- Aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Citrinos sulčių
- 0,5 baklažano
- Pievagrybių
Gaminimo eiga:
Karšį iš abiejų pusių aptepkite aliejumi, įtrinkite kalendra (nepadauginkit), smulkintu česnaku ir pipirais. Palikite pasimarinuot kelias valandas. Druską barstykite prieš kepant.
Baklažaną supjaustykite žiedais, pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui, kad „išrasotų”. Perplaukite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Ant dugno sudėkite baklažano žiedus, ant jų karšį. Šonuose sudėkite pievagrybius, apšlakstykite juos aliejumi, paskaninkite šiek tiek maltais juodaisiais pipirais, žolelėmis (užbėriau džiovintų petražolių).
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180C kol žuvis iškeps. Prieš patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis.
10 Comments
odeta
2013-01-21 at 08:43Laaaabai gražiai atrodo:) Tik kaulų nerealiai daug? Teko su pirščiukais smarkiai padirbėti? Ar turi kokį stebūklingą būdą jiems išrankioti?:)
Laura
2013-01-21 at 09:05Odeta, mes jau turbūt pripratę prie upinių kaulėtų žuvų, todėl dirbam pirščiukais ir negalvojam 🙂 Karšis nemažas buvo..2 kg,,,tai ir kaulai stambūs, ne problema pamatyti ir ištraukti 😉
Jurga
2013-01-21 at 17:27nerealiai skaniai ir tikroviškai atrodo, net seilės tįsta žiūrint 😉
aguonele
2013-01-21 at 21:04Jau kaip skaaaaaaniai atrodo!!!! Bandysiu butinai, tik jauciu su kokia pleksne ar kita zuvele 🙂
Laura
2013-01-21 at 20:21Jurga, dėkui 😉
Laura
2013-01-22 at 07:23Aguonele, lauksiu rezultato 😉
Tadas
2013-07-18 at 12:07Sitas labai geras, paprastas receptas tiesiog originalus.
Labai skanei pavalgem, aciu
Laura
2013-07-18 at 12:21Tadai, smagu, kad patiko!
Egle
2013-07-22 at 13:25Sveiki, o kiek laiko kepate? as naujoke zaidimuose su zuvim tai man tas „kol iskeps” visiskai nieko nesako 🙂 is anksto aciu uz atsakyma
Laura
2013-07-22 at 16:10Egle, toks gabalas turėtų kepti apie 30 minučių. Patikrinti ar iškepęs galima paprastai. Šakute ar peiliu storiausioje žuvies vietoje pabandykite mėsą atkelti nuo kaulo. Jei keliasi lengvai, vadinasi iškepę 😉