Grybai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Karšis keptas orkaitėje su pievagrybiais

Karšis keptas orkaitėje

Reikės:

  • Karšis (turėjau užsišaldžius dar pusę šio karšio)
  • 3 skiltelių česnako
  • Maltų kalendros grūdelių
  • Aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Citrinos sulčių
  • 0,5 baklažano
  • Pievagrybių

Gaminimo eiga:

Karšį iš abiejų pusių aptepkite aliejumi, įtrinkite kalendra (nepadauginkit), smulkintu česnaku ir pipirais. Palikite pasimarinuot kelias valandas. Druską barstykite prieš kepant.

Baklažaną supjaustykite žiedais, pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui, kad “išrasotų”. Perplaukite.

Kepimo formą ištepkite aliejumi. Ant dugno sudėkite baklažano žiedus, ant jų karšį. Šonuose sudėkite pievagrybius, apšlakstykite juos aliejumi, paskaninkite šiek tiek maltais juodaisiais pipirais, žolelėmis (užbėriau džiovintų petražolių).

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180C kol žuvis iškeps. Prieš patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis.

Karšis keptas orkaitėje

Jums taip pat gali patikti

10 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-01-21 at 08:43

    Laaaabai gražiai atrodo:) Tik kaulų nerealiai daug? Teko su pirščiukais smarkiai padirbėti? Ar turi kokį stebūklingą būdą jiems išrankioti?:)

  • Reply
    Laura
    2013-01-21 at 09:05

    Odeta, mes jau turbūt pripratę prie upinių kaulėtų žuvų, todėl dirbam pirščiukais ir negalvojam 🙂 Karšis nemažas buvo..2 kg,,,tai ir kaulai stambūs, ne problema pamatyti ir ištraukti 😉

  • Reply
    Jurga
    2013-01-21 at 17:27

    nerealiai skaniai ir tikroviškai atrodo, net seilės tįsta žiūrint 😉

  • Reply
    Laura
    2013-01-21 at 20:21

    Jurga, dėkui 😉

  • Reply
    aguonele
    2013-01-21 at 21:04

    Jau kaip skaaaaaaniai atrodo!!!! Bandysiu butinai, tik jauciu su kokia pleksne ar kita zuvele 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-01-22 at 07:23

    Aguonele, lauksiu rezultato 😉

  • Reply
    Tadas
    2013-07-18 at 12:07

    Sitas labai geras, paprastas receptas tiesiog originalus.
    Labai skanei pavalgem, aciu

  • Reply
    Laura
    2013-07-18 at 12:21

    Tadai, smagu, kad patiko!

  • Reply
    Egle
    2013-07-22 at 13:25

    Sveiki, o kiek laiko kepate? as naujoke zaidimuose su zuvim tai man tas “kol iskeps” visiskai nieko nesako 🙂 is anksto aciu uz atsakyma

  • Reply
    Laura
    2013-07-22 at 16:10

    Egle, toks gabalas turėtų kepti apie 30 minučių. Patikrinti ar iškepęs galima paprastai. Šakute ar peiliu storiausioje žuvies vietoje pabandykite mėsą atkelti nuo kaulo. Jei keliasi lengvai, vadinasi iškepę 😉

  • Leave a Reply