Aukso fondas/ Padažų receptai

Kefyro varškė

Kefyro varškė - bulviukose.lt

Kefyro varškė – švelni kai pūkas su rūgštele. Labai paprasta pasigaminti.

Kefyro pakelį įdėkite į šaldymo kamerą ir palikite nakčiai.

Ryte išimkite, kefyro ledą išlupkite iš pakelio, įdėkite į keliais sluoksniais marlės (aš naudojau lino medžiagėlę) išklotą kiaurasamtį ir palikite kol ištirps. Arba, išėmę kefyro ledą, neišlupkite jo iš pakelio, o jame prabadykite skylutes dugne ir pakabinkite, kad išvarvėtų skystis.

Iš kefyro ledo per kiaurasamtį išbėgs skystis ir liks švelni kaip pūkas varškė.

Kartais per dieną kefyro luitas nespėja atšilti, ypač šaltuoju sezonu. Tuomet kefyro ledą atitirpdinėkite šaldytuve. Užtruks 2 dienas, bet būsite tikri, kad atitirpo konkrečiai dienai, kada norėsite ką nors iš jos gaminti.

Kefyro varškę naudokite gamindami įvairius šaltus padažus vietoj jogurto arba grietinės, užtepus su česnakais, įvairiomis žolelėmis ar avokadais ir t.t., valgyti su saldžiomis uogomis, sirupais arba naudoti kepiniams.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Jums taip pat gali patikti.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI