Kepta bebro uodega žemoje temperatūroje su bulvių ir kopūstų koše bei salierų kremu. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Reikės:
- 1 bebro uodegos
- Šlakelio aliejaus
- Maltų lauro lapų
- Čiobrelio
- Mairūno
- Tarkuoto muskato riešuto
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 1 nubraukto šaukštelio rudojo cukraus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Salierų kremui:
- Saliero gumbo
- Pieno
- Druskos
- Žaliųjų pipirų grūdelių
- Druskos
- Saujelės goji uogų
- Gabaliuko sviesto
Bulvių košei:
- 500 g bulvių
- 200 g kopūsto
- Sviesto ir aliejaus kepimui
- 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
- Druskos
- Pieno (arba grietinėlės)
- Sviesto gabaliuko
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Bebro uodegą nuplikykite (galite pusę minutės palaikyti karštame vandenyje). Nulupkite. Įtrinkite išvardintais prieskoniais, įvyniokite į maistinę plėvelę. Marinuokite parą laiko šaldytuve.
Marinuotą uodegą įvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.
Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite gabaliukais, užpilkite pienu, įdėkite druskos, lauro lapą, kelis pipirų grūdelius. Virkite, kol salierai suminkštės. Pieną nupilkite, bet neišpilkite, nes su juo reiks reguliuoti salierų masės tirštumą, išimkite lauro lapą ir pipirus. Salierus sutrinkite smulkintuvu.
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Kopūstą supjaustykite neilgais šiaudeliais ir kepinkite su sviesto ir aliejaus mišiniu, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Česnako griežinėlius trumpai pakepinkite su sviestu. Pieną su sviestu pašildykite, sumaišykite su trintomis bulvėmis, įmaišykite kepintus kopūstus, česnakus ir svogūnų laiškus.
Kepta bebro uodega žemoje temperatūroje patiekiama su bulvių ir kopūstų koše bei salierų kremu pagardintu goji uogomis.
Komentarų nėra