Mėsos patiekalų receptai

Kepta kiaulienos nugarinė su medumi ir garstyčiomis

Kepta kiaulienos nugarinė su medumi ir garstyčiomis - bulviukose.lt

Kepta kiaulienos nugarinė su klasikiniu medaus ir garstyčių marinatu. Paprasta iškepti, tinka kasdieniniam ir šventiniam stalui patiekti karšta ir šaltą kaip užkandį.

Kepta kiaulienos nugarinė:

  • 1,2 kg kiaulienos nugarinės gabalo
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 5 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga:

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.

Sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.

Stipriai įkaitinkite storadugnę keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.

Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje iki 160C orkaitėje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks ~75C. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite „pailsėti” 5-7 minutes.

Jums taip pat gali patikti keptos kiaulienos sprandinės receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI