Kepta kiaulienos nugarinė su klasikiniu medaus ir garstyčių marinatu. Paprasta iškepti, tinka kasdieniniam ir šventiniam stalui patiekti karšta ir šaltą kaip užkandį.
Kepta kiaulienos nugarinė:
- 1,2 kg kiaulienos nugarinės gabalo
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukšto medaus
- 1 šaukšto garstyčių
- 5 skiltelių česnako
- 3 šaukštų aliejaus
Gaminimo eiga:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.
Sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.
Stipriai įkaitinkite storadugnę keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.
Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje iki 160C orkaitėje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks ~75C. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite „pailsėti” 5-7 minutes.
Jums taip pat gali patikti keptos kiaulienos sprandinės receptas.
Komentarų nėra