Mėsos patiekalų receptai

Kepta kiaulienos nugarinė su medumi ir garstyčiomis

Kepta kiaulienos nugarinė su medumi ir garstyčiomis

Kepta kiaulienos nugarinė su klasikiniu medaus ir garstyčių marinatu. Paprasta iškepti, tinka kasdieniniam ir šventiniam stalui patiekti karšta ir šaltą kaip užkandį.

Kepta kiaulienos nugarinė:

  • 1,2 kg kiaulienos nugarinės gabalo
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 5 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga:

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.

Sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.

Stipriai įkaitinkite storadugnę keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.

Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje iki 160C orkaitėje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks ~75C. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite „pailsėti” 5-7 minutes.

Jums taip pat gali patikti keptos kiaulienos sprandinės receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI