Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Padažai

Kiaušinis keptas paprikoje ir keptų paprikų sviestas

Kiaušinis keptas paprikoje ir keptų paprikų sviestas - bulviukose.lt

Kiaušinis keptas paprikoje – paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Taip pat keptų paprikų sviesto receptas.

Kiaušinis keptas paprikoje:

  • 1 didelės paprikos
  • 4 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Karšto rūkymo šoninės gabalėlių

Keptų paprikų sviestui:

  • Paprikos nuo kiaušinių likučių
  • 2 skiltelėių česnako
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio čiobrelių lapelių
  • Šlakelio balzamiko acto
  • Sviesto

Gaminimo eiga:

Papriką supjaustykite taip, kad gautųsi 4 piršto storumo žiedai.

Keptuvėje sušildykite aliejaus ir sviesto mišinį, sudėkite paprikos žiedus ir kepkite apie porą minučių, apverskite, įleiskite į vidų kiaušinius ir kepkite kol baltymas taps baltas. Apibarstykite druska, pipirais.

Šalia kiaušinių patiekite pakepintos šoninės gabalėlius.

Keptų paprikų sviestui papriką susmulkinkite ir kepinkite sviesto ir aliejaus mišinyje kol suminkštės. Baigiant kept sudėkite smulkintus česnakus, druską, pipirus, čiobrelius, įpilkite balzamiko acto ir kepkite dar kelias minutes.

Paprikų masę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su sviestu. Sviesto ėmiau maždaug 2/3 paprikų masės.

P.S. Kiaušinis keptas paprikoje buvo labai skanus, nu bet keptų paprikų sviestas…waaaAAAAuuuU!

Ruošiant keptų paprikų sviestą galima daryti ir kitaip. Sudėkite išvalytas paprikas odele į viršų į aliejumi pateptą skarda, šalia sudėkite česnakus (neluptus) ir kepkite kol nuo paprikos lupsis odelė. Kai iškeps nulupkite odelę, česnakus išspauskite, sudėkite likusius produktus ir sutrinkite blenderiu.

Jums taip pat gali patikti keptos marinuotos paprikos receptas.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Viktorija
    2012-06-18 at 13:54

    Kaip užsinorėjau paprikos sviesto… Reikės artimiausiu metu pasigaminti, nes keptas paprikas labai mėgstu 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-06-18 at 15:23

    Viktorija, tai ir paprikų sviestas turėtų žiauriai patikt 😉

  • Leave a Reply