Kepta lydeka su burokėlių salotomis gardintomis ančiuviais ir kaparėliais.
Kepta lydeka su burokėlių salotomis:
- Lydekos filė
- Šakelės rozmarino
- Gabaliuko sviesto
- Citrinos sulčių
- 1 šaukšto skrudintų kedrinių pinijų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Salotoms reikės:
- 1 didelio orkaitėje kepto burokėlio
- 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Nepilno šaukšto smulkintų kaparėlių
- 4 smulkintų ančiuvių filė
Gaminimo eiga:
Česnako griežinėlius švelniai pakepinkite su aliejumi. Išgriebkite. Aliejaus neišpilkite, su juo paskui kepsite žuvį.
Burokėlį supjaustykite kaip patinka ir sumaišykite su aliejumi, kepintomis česnako skiltelėmis, kaparėliais ir ančiuviais. Prieš patiekdama salotas, pašildžiau jas orkaitėje folijoje, bet to daryti nebūtina.
Lydekos filė supjaustykite gabaliukais, kiekvieno gabaliuko odą keliais pjūviais įpjaukite peiliu. Į aliejų, kuriame kepė česnakas, įdėkite gabaliuką sviesto, rozmarino šakelę ir kaitinkite, kol riebalai įkais. Sudėkite lydekos gabaliukus oda žemyn ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti įkaitintoje orkaitėje (užteks kelių minučių).
Padažui į riebalus, kuriame kepė lydeka, įspauskite citrinos sulčių, įdėkite dar gabaliuką sviesto ir užvirkite. Perkoškite, sudėkite petražoles.
Patiekite lydeką su burokėlių salotomis, padažu ir kedrinėmis pinijomis.
Jums taip pat gali patikti lydekos su kukurūzais ir alaus – sūrio padažu receptas.
Komentarų nėra