Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lydeka su burokėlių salotomis

Kepta lydeka su burokėlių salotom

Ir vėl lydeka. Traukiu ją iš šaldiklio, kaip iš begalybės rago, bet galo vis nėra. 😀

Salotoms reikės:

  • 1 didelio orkaitėje kepto burokėlio
  • 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Nepilno šaukšto smulkintų kaparėlių
  • 4 smulkintų ančiuvių filė

Lydekai:

  • Lydekos filė
  • Šakelės rozmarino
  • Gabaliuko sviesto
  • Citrinos sulčių
  • 1 šaukšto skrudintų kedrinių pinijų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2  šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Česnako griežinėlius švelniai pakepinkite su aliejumi. Išgriebkite. Aliejaus neišpilkite, su juo paskui kepsite žuvį.

Burokėlį supjaustykite kaip patinka ir sumaišykite su aliejumi, kepintomis česnako skiltelėmis, kaparėliais ir ančiuviais. Prieš patiekdama salotas, pašildžiau jas orkaitėje folijoje, bet to daryti nebūtina.

Lydekos filė supjaustykite gabaliukais, kiekvieno gabaliuko odą keliais pjūviais įpjaukite peiliu. Į aliejų, kuriame kepė česnakas, įdėkite gabaliuką sviesto, rozmarino šakelę ir kaitinkite, kol riebalai įkais. Sudėkite lydekos gabaliukus oda žemyn ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite į kepimo skardą ir pabaikite kepti įkaitintoje orkaitėje (užteks kelių minučių).

Padažui į riebalus, kuriame kepė lydeka, įspauskite citrinos sulčių, įdėkite dar gabaliuką sviesto ir užvirkite. Perkoškite, sudėkite petražoles.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply