Keptas kalakuto kumpelis su kreivabudėmis ir pupelėmis – skaniai ir sočiai vakarienei.
Keptas kalakuto kumpelis su kreivabudėmis:
- apie 800 g kalakuto kumpelio
- 0,5 citrinos žievelės
- 3 šaukštų natūralaus jogurto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 3 smulkintų skiltelių česnako
- 15 mėtos lapelių
Garnyrui:
- 1 stiklinės pupelių arba lęšių (pati naudojau mišinį)
- 1 didelio svogūno
- 250 g kreivabudžių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 20 raudonėlio lapelių
Gaminimo eiga:
Jogurtą sumaišykite su citrinos žievele, česnaku, druska, pipirais ir mėtomis. Įtrinkite mišiniu kalakuto kumpelį ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį. Kumpelį kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskurs arba, įsmeigus į storiausią kumpelio vietą pagaliuką, bėgs skaidrios sultys.
Pupeles arba lęšius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnelėmis. Kepinkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite pasmulkintas kreivabudes. Kepkite, kol jos pradės leisti sultys. Paskaninkite druska, pipirais. Sudėkite išvirtas pupeles arba lęšius, kepkite maišant dar kelias minutes. Baigus kept, įmaišykite raudonėlio lapelius.
Patiekite kalakuto kumpelį su pupelėmis ir kreivabudėmis.
Jums taip pat gali patikti keptos kalakuto krūtinėlės marinuotos apelsinais ir mėtomis receptas.
Komentarų nėra