Keptas varškės sūris su daržovių kepure – labai gražiai atrodantis užkandis, galintis pretenduoti į šventinių patiekalų meniu.
Keptas varškės sūris su daržovių kepure:
- 1 varškės sūrio 22%
- 0,5 baklažano
- 1 didelio storo pomidoro
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 skiltelės česnako
- Po pusę šaukšto šviežių čiobrelio, raudonėlio, mėtos lapelių
- Žiupsnelio rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Į grūstuvę sudėkite žoleles, pasmulkintą česnako skiltelę, druską, pipirus, cukrų, įpilkite aliejaus ir sugrūskite. Galite sutrinti smulkintuvu. Mišiniu įtrinkite sūrį ir įdėkite į šaldytuvą valandai laiko pasimarinuoti.
Baklažaną ir pomidorą supjaustykite 2 mm storio griežinėliais. Balažano griežinėlius pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Nuplaukite ir nusausinkite. Daržoves pjausčiau pjaustykle, kas neturint bandykite rankų taiklumą 😉 Pomidoro ir baklažano griežinėlius sudėkite maišydami sluoksniais ant sūrio. Aš sūrį perpjoviau išilgai per pusę, bet to daryti nebūtina. Jei nepjausite, bandykite pomidorų ir baklažanų griežinėlius sudėti atkartojant žuvies žvynelius. Bus labai gražu.
Sūrio kepurę pabarstykite pipirais, pašlakstykite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba kol sūris taps minkštas.
P.S. Sūrį patiekite su paprastomis salotomis arba tiesiog salotų lapais pagardintais alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Marinuojant sūrį galite šviežias žoleles keisti džiovintomis, papildomai dėti mėgiamų prieskonių, naudoti įvairių skonių aliejus, padažus. Kepurei naudokite įvairias daržoves (prieš dedant galite trumpai pakepinti, kaip pvz.: svogūnus), riešutus, net vaisius. Berašant kilo idėja naujam sūriui. Įtrinti jį druska ir medumi, viršų padengti sluoksniu trupintu mėlynojo pelėsiniu sūriu, ant viršaus sluoksniuoti obuolius arba kriaušes. Viršų pašlakstyti medumi ir pabarstyti riešutais. Fantazuokite! Nes pasirodo iš paprasto sūrio galite padaryti daug visokių stebuklų 😉
7 Comments
Rennie
2013-08-06 at 17:45Labai panašiai ir aš kepu sūrį, tik vien su pomidorais ir saldaus pieno, tai žiauriai skanus būna. Kitą kartą kepdama pridėsiu dar ir baklažano 🙂 Sėkmės darbe!
Dalia, Septyni virtieniai
2013-08-06 at 16:58cha, prasišypsojau apie tas čakras paskaičiusi …
patiekalas žiauriai gražus. Kaip pjauni, turbūt išsidrabsto, bet who cares
Laura
2013-08-06 at 20:33Dalia…taip…išsidrabsto…bet tikrai….who cares 😉 Nebent su samurajaus kardu pjautum.
Rennie, ačiū už linkėjimus 😉
Gaby
2013-08-07 at 06:20Atrodo labai labai 🙂 noriu:)
Laura
2013-08-07 at 20:56Gaby, ačiū 😉
Sesė
2013-08-08 at 10:46Atrodo super!
Laura
2013-08-08 at 21:10Pabandykite, kiek girdėjau kažką panašaus ir planavot daryt 😉