Reikės:
- 12 jūros šukučių
- 1 kubeliais pjaustytos morkos
- 1 nedidelio kubeliais pjaustyto svogūno
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 3/4 stiklinės balto sauso vyno
- 1 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų 35% grietinėlės
- Žiupsnelio šafrano
- Druskos
Gaminimo eiga:
Svogūną ir morką šiek tiek pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Supilkite vyną, įdėkite druskos ir virkite 10 minučių. Sudėkite šukutes ir virkite 4 minutes. Išimkite jas, atidėkite kur nors šiltai (aš suvyniojau į foliją).
Padažą dar pavirkite, kad nugaruotų šiek tiek skysčio. Supilkite grietinėlę, įdėkite šafrano. Pavirkite dar kelias minutes. Sudėkite sviestą ir maišant jį ištirpinkite. Šukutes supjaustykite griežinėliais, sudėkite į padažą. Patiekite su balta duona. Gražiausia būtų patiekti šukučių geldelėse, bet…
(Šaltinis: knyga “The Silver Spoon”)
3 Comments
Odeta
2013-08-20 at 15:36Vajetau kaip skanu!
Laura
2013-08-20 at 16:26Odeta tikrai buvo vaje…ne tik dėl skonio, bet ir dėl persivalgymo…Atrodė mažytė porcija, bet padažas ir duona davė savo 😉
Odeta
2013-08-20 at 16:45Aš kaip tik Fr gaminau šukučių carpaccio, tai po dvi kiekvienam ir apsirijome kaip kokie barsukai;)